Vårat bröllop

 

Uppåt
Bilder bröllop

Vår dag 2008-12-01

Vi började dagen med en lugn morgon. Vi åt frukost tillsammans, som bestod av rostat bröd och jos/o’boy. Sen fick fåglarna mat. Vi skrotade runt lite och spelade lite tv-spel tillsammans. Sen åkte vi och panikshoppade ett par skor åt mig, och sen varsin hamburgare. Tänkte det var bäst att äta ordentligt innan. Brudbuketten bands, och den bestod av 12st rosa Gerberor och jag dekorerade stjälkarna med tre sektioner med rosa satinband. Mickes blomma till kavajslaget band jag i söndags, så den var redan klar.
Jag började sen med att fixa i ordning håret, så i med lite läggningsvätska och sen fram med locktången. Sen lite hårspray, och sen på med diademet. Tack Zuki för tipset med gummibandet, den satt perfekt hela kvällen. Jag blev väldigt nöjd med frisyren och den höll förvånansvärt bra hela kvällen. Sminket var väldigt basic, lite puder, rosa glitter-eyeline, mascara och lite rouge. Läppstift försökte jag ha, men sen glömde jag bort, och struntade fylla på. Sen var det på med kläderna, dagen till ära, så blev det en gördel för att hålla in lite extra, och nya underkläder. Och ja, det blev ju faktiskt linser, som min kära make såg först när vi kommit hem. Den rosa klänningen var perfekt, det behövdes några nålar att hålla den uppe. Jag kände mig som en rosa princessa hela kvällen.
Michael hade på sig sin tredelade kostym, med en ny rosa skjorta och ett set: slips, näsduk och manchettknappar. Han var supersnygg! Hjälpte till att fixa luggen och sen fick han lite hårspray för att hålla hårsvallet på plats. Micke fick dock inget smink eller gördel. ;-)
Vi packade ihop vårat pick och pack och sen åkte vi förbi minneslunden och tände ett ljus och lämnade tre blommor där, så min pappa även fick vara med på vår dag.


Nere på slottet så fixade jag i ordning de vaser/ljushållare som jag graverat, de fick några blommor i sig och sen ut på borden. Ljushållarna var även tänkt som gåva till de som kommit och firat våran dag. Micke gick ner och satte upp facklorna längs gången och vid bryggan. Vi bestämde oss vid 16 att vi skulle hålla vigseln utomhus. Bättre sent än aldrig ;-) Fotografen och hans regissör anlände och började sätta upp den avancerade fotoutrustningen i en av salarna. Vi hade tur med att slottet var i princip obokat, så vi kunde vraka och välja rum lite som vi ville.
Sen började gästerna anlända, och vi skickade ner alla till bryggan. Det var även dags för oss att gå ner. Jag hade fått låna en päls av Ulla att ha på mig under kvällen, den var supermysig och toppen att ha på sig. Vädret var perfekt, det var uppehåll, kolsvart och vindstilla. Jag och Michael vandrade ner längs med den upplysta stigen. Facklorna var verkligen guldkanten. Väl nere så inledde vigselförättaren Carita med att presentera programmet. Hon började med att läsa en dikt och då började mina tårar rinna. Allt kändes verkligen perfekt, jag stod där med min blivande man och alla nära och kära runt omkring oss. Det kändes som att tiden stannade och det var bara här och nu som var viktigt. Vi fick våran fråga och självklart svarade båda ja och vi bytte ringar. Jenny läste sedan en dikt och vittnena fick skriva under vigselpapprena. Det blev även kast med små rosenblad, fyrfaldigt levende och massor av kramar och lyckönskningar! Kunde jag strålat mer, så hade solen inte behövts.
Brudskålen intogs i den nya baren uppe på slottet. Mitt och min mans glas var ihopbunda i ett litet snöre, en väldigt rolig detalj. Det blev lite mer hurrande. Fotografen tvingade sen in oss och vi fick ta lite bilder, som minne av dagen till ära. Självklart blev det även obligatoriska gruppbilder i alla möjliga olika konstellationer, om det blev någon bra bild, så är jag supernöjd.

Middagen började med en underbar förrät med löjrom från Kalix, med gräddfil, rödlök, en gele av dill, mandelpotatispure och ett flarn av något krispigt *enligt menyn:kavring* Vinet till var super. Alla tal var mycket trevliga att få höra, och vi är rörda av varenda litet ord som sades. Hade önskat att man spelat in dem, så man hade kunnat få lyssna om och om på dem. Vi vill tacka alla er för era otroligt vackra ord till oss båda.
Nästa del på menyn var varmrätten, och jag citerar menyn igen:

"Variation på gödkalv serveras med
confit potatis, örtvelouté, syrade morötter samt bondbönor" vinet till kom från sydafrika och var det också helt underbart. Jag delade dock med mig lite av min variation på gödkalven, kände att bräss inte är min grej. Speciellt inte efter biologin på gymnasiet. ;-) Grejen är att jag knappt kan skriva något som beskriver det här, allt var så underbart. Att få sitta i en liten matsal på ett slott från 1600-talet med alla de jag håller kära och med min man vid min sida och underbara mat och superbt vin är bara en sån underbar känsla.
Efterätten blev en bröllopstårta med fyllning av passionsfruktsmoussé, mjölkchokladmoussé, en botten på mörk choklad och ett överdrag av syrlig frisk sockerpasta. Den var läskigt god och serverades med ett mousserat vin från Italien. Synd att man inte fick en bit till. Självklart fick vi göra "sko-leken" och jag tror att vi var ganska överens där ;-) Jag såg ju inte själv resultatet. Ingen behöver ju kommentera detta, vi lever i tron att det är så här ;-)
Sen blev det kaffe med avec och vi fick in chokladtryffel smaksatt med rom, de var också toppengoda. Och den obligatoriska presentöppningen. Jag är fortfarande helt chockad över alla fina presenter och vackra kort vi fick. Blommorna som kom med bud var helt otroliga.

Så här med vill jag och min man tacka er alla som kom och gjorde våran dag helt underbar, alla er som skickat hälsningar på ett eller annat sätt, alla fina presenter och bidragit till vår bröllopsresa. TACK!!!

Nu hoppas jag bara att CT kan släppa sin tekniska chef, så vi kan åka på bröllopsresa sinom tid.

Jag ler fortfarande över den magiska gårdagen och jag hoppas att minnet stannar kvar i resten av mitt liv.