Grå jakon

 

Uppåt
BilderOzzy

Välkommen, det här är Ozzy sida.

Jag är av arten Grå Jako. Pscittacus Erithacus Erithacus. Artinformation om mig hittar du här: http://www.congogrey.info/page2.html 

Jag bor i en stoor bur hemma hos Angelika & Michael. Jag har bott hos Sara i Södertälje tidigare och är född i Falkenberg. Vill man träffa likasinade så är http://www.congogrey.info en bra sida, med ett forum om Grå Mesar ähm jag menar Grå Jakosar.

Jag äter fröer, nötter, chili, frukter, grönsaker. Mina favoriter är: passionsfrukt, granatäpple, physalis. Favogodis: Glass, Coca-Cola, apelsinjos, delicatobollar, men jag får inte det så ofta.

Angelika tar av skynket så brukar hon få en puss. Men jag är lite rädd för henne, så om hon ska hämta mig ur buren så måste jag knorra lite.

Jag har några talanger: jag pratar och visslar. Jag säger: Godmorgon sovit gott , kom får jag en puss *pussljud*,  Jag ropar på de andra fåglarna: Floyd, Leo och Kom då William , jag saknar även Zingo, så honom ropar jag på me: Zingo Schyy.  Jag kan rapa: *rap* oj då, när jag tappar nåt i buren, säger jag Oj och ser jätteförvånad ut. Jag säger: Mjao, Hejdå, Godnatt sov så gott gubben, vi ses imorgon du och jag. Vad gör du, Bajsa. Va duktig du är, Gubben. Gå inte rå, vad gör du? Vad håller du på med? Hej jag heter Ozzy, jag är en grå jako. Aaaj. Ozzy, gå ner därifrån. Du får inte vara där. 

Jag har lärt mig nya saker sen sist, jag kan säga: Jag gillar popcorn. Micke du kör som en kärring. Angelika. MICHAEL! ja med mera med mera.

Det är säkert mer, men Matte kommer inte ihåg allt nu.

Sen jag kom hit har jag blivit jätteduktig på att flyga, jag flyger från buren till lekträdet utan problem.

Tja Ozzy här, jag är en rätt gosig fågel, men den sidan har jag inte riktigt visat för Micke och Angelika än, men är de riktig snälla så kanske det kommer me. Jag älskar mina akrylleksaker, jag brukar sitta på en pinne och slänga en av dem, och när den kommer tillbaka säger jag hårt och bestämt LÄGG AV. Jag älskar att klättra i taket och slänga mina leksaker. Jag har ytterligare en favoritsyssla, jag brukar få en skål med grönsaker/frukt varje dag, och när jag är klar, då slänger jag den i burgolvet så där så det tjongar till ordentligt. Helst skulle jag vilja göra det med de stora skålarna me *fniss*. Jag är enligt min uppfattning en riktig stilig fågel och är JÄTTEduktig på att vissla. Jag härmar Micke jättebra. Jag känner igen nymfernas skrik me, så bra att jag kan säga till dem om jag tycker de låter för mycket. Den där Zingo, han var lätt att känna igen, så honom fick jag säga åt ofta..mest sa jag Zingo Schyy..och då slutade han oftast.  Jag gillar att pussas me, jag gör pussljudet jättebra.. Jag har lärt mig att vissla; hej tomtegubbar, den är en bra låt.

De har plockat bort mitt träd! Men ja jag har ju som tur var min bur kvar *pust*. Jag har blivit jätteduktig, jag kliver upp på Angelikas hand, och för att jag är så duktig har jag börjat få vara med när vi borstar tänderna, både på kvällarna och på mornarna.

Julklappar jag fick: 3 toppentandborstar, en påse med nötter och nya leksaker..