Nymfkakaduorna

 

Uppåt
Bildernymfer

Välkommen, det här är Nova & Leo.

Vi är av arten Nymfkakadua. Nymphicus Hollandicus.  Artinformation om oss hittar du här: http://www.papegojprat.se/modules/artinfo/item.php?itemid=15 .

Vi bor i en stooor bur hemma hos Michael och Angelika. Leo hittades på ett biltak vid Tyresö simhall det var juli 2004. Jag är ungefär 4år gammal. Jag äter olika sorters fröer, pasta, majs, potatis & ägg. Det bästa godiset jag vet är popcorn. En bra sida på nätet som ger tips på mat är: http://www.lenasvarld.com/mat.htm Lena gör även Flygdräkter. Vill man träffa folk som gillar nymfkakaduor, ska man kika in på http://www.nymfparakit.net . Det är ett toppenforum. Lucifer Pearl finns med på en del bilder i galleriet, och hon gick bort juli 2006, och hon var den första fågeln jag och Michael skaffade tillsammans. Lucifer Pearl, vi kommer aldrig glömma dig!

Nu har även Floyd flyttat hit till oss. Floyd har bott hos Lena innan, men har sen i januari 2006 fått flytta in med Leo. Floyd är en riktig plåsterfågel. Han älskar strumpor, disktrasor..(!), banan och gurka.

Nova flyttade hit den 12/9-2006 och hennes föräldrar heter Zezzan och Zingo. De bor hos Lena i skåne. Nova är en söt lutinodam, hon gillar att sitta i sin gunga. Hon är fortfarande lite avvaktande mot oss människor, men hon är nyfiken.

Då var det min tur, Leo här, sitta på husse och matte går väl an, men jag sitter helst på dörren och slickar på tapeten. Men det får jag tydligen inte..*suck* de där husse och matten är lite elaka tycker jag. Jag gillar att vissla,  helst min lilla harrang, och det är roligt när matte visslar med mig.

Floyd här, det här är mitt fjärde hem. Nu hoppas jag att jag ska få stanna, jag trivs bättre själv, när jag kan lukta på sockorna och vara mig själv. När jag får nåt jag gillar, så slänger jag lite på huvudet och spänner ut vingarna lite och gör ett mysljud. Jag gillar att flyga runt, sitta på nåns axel, och GOSSA. Gos är det bästa som finns, eller nja.. jag har ju mina strumpor, men det är en annan sak. När man gossar ska man ha Mattes fingrar på näbben, och sen över hela huvudet, gärna vid öronen.  Jag kan vissla fint, nästan lika bra som Böörden. Det bor en stor grå sak i buren bredvid, han brukar ropa på mig, men jag fattar inte alls vad han vill. Vi brukar iaf skrika ikapp, det är roligt.

Nova heter jag, jag är född juli 2006. Jag bor med Leo och Floyd, men jag gillar Leo bäst. Han är rätt snygg..men lite gammal. Jag gillar att bli gossad med, men jag gillar inte att komma ut när Angelika vill att jag ska gå ut.  Jag älskar blötlagda fröer och hirsklov, och bita i min sugrörsleksak.

 

2009- Floyd har flyttat till Martina i Bålsta och har det superbra där. Han trivs som fågeln i vattnet :)