Sparvpapegojorna

 

Uppåt
Bildersparvarna

Välkommen, det här är Nemi, William och Junior.

Vi är tre stycken Lessons sparvpapegojor.

Nemi William Junior

 

Vi är av arten Lessons sparvpapegojor. Forpus coelestis.  Artinformation om oss hittar du här:http://www.papegojprat.se/modules/artinfo/item.php?itemid=19 .

Vi bor i en stooor bur hemma hos Michael och Angelika. Innan så bodde Nemi & William hos Elisabeth och Ivar och deras morhuvade fåglar, Alice och Zazu.  Vi är 3år gamla. Vi äter allt vi kommer åt, och gärna direkt från tallriken. Jag, William älskar safflor och solrosfrön och jag äter allt som Nemi äter. En sida för oss som gillar papegojor i allmänhet är: http://www.papegojprat.se

Nemi är född hos Ildiko i Farsta i maj 2004. Nemi här, jag är en urgod liten sparvtjej. Jag gillar bäst att mysa, sitta nära och bli klappad. Ser jag mat, så måste jag bara smaka. Smidigast är om man klättrar upp på mattes eller husses glasögon och liksom tar maten på vägen in i munnen. Men oftast får jag smaka direkt från matte, hon är snäll hon. Jag har ju sällskap av William. Han är en liten snygging, men jag är inte kär i honom, han duger till att ha som kli/putspartner.

William är född hos Mats i Skåne dec 2004. William, jag är då lite kär i Nemi, men hon har inte riktigt fattat vilket kap jag är. Jag försöker och försöker..men det ska nog gå tillslut, jag ger inte upp.. När jag är ute, gillar jag bäst att sitta för mig själv på gardinstången i köket. Ska jag bara hänga lite, så är kökslampans sladd, perfekt. Nåt som är mysigt (som jag inte vågar göra så ofta) är att krypa in i mattes hår, det är riktigt mysigt. Det som är trevligt sen när man blir uttrasslad, är att bli kliad...jag gillar det, men jag kommer inte självmant, lite ska de få kämpa. Jag gillar att reta nymferna, de är så långsamma..

Walentina  har kommit och är tänkt att få bli Williams nya fru, iom att Nemi inte är så sugen. Walentina är född feb 2006 hos Kerstin i Västerås, och hennes föräldrar kommer från skåne. Första intrycket av Walentina är att hon är en tjej med skinn på näbben och det vore konstigt om William inte faller pladask för henne. Walentina kom till oss 2006-12-30.

Tyvärr så gick Walentina bort söndagen den 2007-01-23. Vila i frid tjejen.

Walentina Junior, är Walentinas lilla syster, hon är född i april 2006, och kommer hon från Västerås. Junior, som vi kallar henne, är precis lika vacker som sin storesyster. Hon har mer skinn på näbben än syrran, och snor gärna Williams tält när han inte ser på. Hon är väldigt reserverad, och vågar inte riktigt komma och hälsa.

Julklappsönskningarna har gått i uppfyllelse, William har fått Walentina och Nemi fick lite hirskolv, ett paprikahus. Båda är riktigt nöjda och glada.

2007-04 Nu har William och Junior fått bo tillsammans i dryga månaden och hittills verkar det gå bra. De är inte kära, men de slåss inte. Efter påsk ska vi testa med holk, och se om det fungerar bättre då. Båda är ordentligt uppmatade med kalk och groddade fröer.

Diris, Vila i frid. Du var helt underbar under den korta stunden vi fick tillsammans. Du var världens gosigaste fågel. Du hade det inte lätt i livet, men fick somna in hos de som älskade dig.

2009- det fungerade inte med holk, fegisarna vågade ju inte gå in i den.

Om några veckor ska vi göra om i burarna och se om Nemi kan bo tillsammans med William och Jr.